Események

Nincsenek események

Látogatók

Ma:3
Tegnap:6
A hónapban:181
Összesen:79194

Jelenleg online

Nincs
A Víz Világnapja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Király András   
2009. március 21. szombat, 18:45

1994 óta minden év március 22. a Víz Világnapja. Az ENSZ ezzel szeretné felhívni a figyelmet az édesvízkészletek veszélyeztetettségére, szennyezettségére és a világ számos országában egyre nagyobb méreteket öltő vízhiányra.

Minden évben, főként a világ fejlett országaiban, rendezvényekkel, figyelemfelkeltő kampányokkal próbálják ilyenkor a lakosság figyelmét a problémákra irányítani. A vizek szennyezése és a vizes élőhelyek megfogyatkozása kapcsán a természet- és környezetvédelem aktuális kérdései is a figyelem középpontjába kerülnek ilyenkor.

Szegeden a Víz Világnapja alkalmából ismét látogatható a Szent István téri víztorony (vasárnap 10-től 17 óráig). A belépés ingyenes!

A szép kilátás mellett a víztorony történetével is megismerkedhetünk a tervezésétől napjainkig, valamint több szegedi és Szeged környéki művész víztornyot ábrázoló műve megtekinthető(fotó, festmény, grafika). E mellett a víztoronyban van egy állandó kiállítás a szikvízkészítés történetéről is. Tegnap én is voltam ott és tetszett a dolog, nézzétek meg ti is!

további infók, érdekességek:

http://www.szegedivizmu.hu/public/hu/?command=opening_page

http://www.szegedivizmu.hu/public/?command=si_show_article&article_id=373

http://www.vizvilagnap.hu/index.php

http://www.fvm.hu/main.php?folderID=874&ctag=articlelist&iid=1&articleID=13882