Események

Nincsenek események

Látogatók

Ma:18
Tegnap:16
A hónapban:386
Összesen:78258

Jelenleg online

Nincs
Klub NÉV PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bajusz Tamás   
2009. április 13. hétfő, 17:02

Helló-belló!

 

Mint tudjátok, a klub hivatalos bejegyeztetése az egyetem öntevékeny körei között, a legaktuálisabb téma. Erre azért van szükség, hogy az egyetem nevében is felléphessünk, hogy támogathassanak minket hivatalosan is és, hogy komolyan vegyenek minket (és mi is magunkat)!

A legutóbbi megbeszélésen bő 10-15 fő részvételével, nem reprezentatív közvélemény kutatást végeztünk az eddig felmerült klub nevek kapcsán. A dolog tanulsága szerintem kettős volt. Először is, nagyon megoszlottak a vélemények, vagyis az összhang (mint az másból is látszik) még nem „az igazi”. A másik fontos tanulság az lett, hogy az eddig született klub név ötletek a társaság legalább 50%-át nem elégítették ki. Vagyis „túl laposak”, „fantáziátlanok”, „nem elég figyelem felkeltők”, stb. Megmondom őszintén én is szívesen választanék olyan klub nevet ami „kicsit odavág”, de legalábbis „nem szokványos/sablonos”.

Minden esetre itt vannak az eddigi ötletek (zárójelben „nem reprezentatív közvélemény kutatás” eredménye), a sorrend csak a könnyebbség kedvéért van, semmi mást nem jelent egyelőre:

 

1.)    Szegedi Egyetemi Környezetvédő Klub - SZTEKK (6 szavazat)

                                                                    vagy – SZEKK (3)

2.)    Szegedi Természet- és Környezetvédő Egyetemisták Klubja – SZTÉKEK (5)

3.)    Szegedi Tudományegyetem Környezetbarát Klub – (szte)KB (5)

                                                                                            - (szte)KBK (1)

      4.) Szegedi Egyetemi Mélyökológia Klub – SZEMÖK (3)

      Tartózkodott legalább 3 fő!

 

Idáig tartott a megszavaztatott név ötletek listája, és innen a később felmerültek:

 

5.)    Környezetvédelemért Munkálkodók Klubja – KMK

 

        6.)  SZIKRA = Szegedi Ifjak Klubjának Reményteli Alakulata

        7.)  SZEKÉR = Szegedi Egyetemisták Klubja Értékőrzés Reményében

        8.)  TITOK = Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért

 

Ezek után kezdődött valami, amit én „munkának” neveznék csak így egyszerűen, és a „lapos ötletek” felingerelték egyesek agysejtjeit! Így merült fel, hogy fontosabb lenne az „ütős” mozaikszó, mint az, hogy minden „jelszót a zászlónkra tűzzünk”, általános egyetértés volt viszont abban, hogy „úgyis tetteink alapján fognak megítélni minket”, és „a név éppen ezért nem olyan fontos”! Nekem nagyon szimpatikus mozaikszavak, melyek egy „pihentebb” ötletelés eredményei, és még nincs hozzájuk pontos név:

 

      9.)    KAKI – Környezetért Aktívan …?

          vagy – Környezetvédő Aktivisták …?

10.)    SZAR - …?:)

11.)    MOHA - …?

      12.)    KLOÁKA -…?

            13.) KÖPET – Környezetvédelmet Pártoló Egyetemisták Társasága

            14.) szabad a gazda!!!

 

Azt hiszem némi magyarázatra szorulhat az utcsó pár név ötlet. A „MOHA” szép és aranyos lenne, sőt megjegyezhető, de nincs konkrétabb ötlet erre a mozaikszóra. A "KLOÁKA", „KAKI”, „SZAR”, „KÖPET” elsődleges előnye a figyelemfelkeltés, és a megjegyezhetőség lenne. Persze nem titkoltan a megbotránkoztatás is, amiért én ezek mellett voksolok mostantól, hiszen a célunk felrázni az embereket, és kimozdítani őket a „megszokott kis világukból” (hogy más is van a hétköznapi gondjaikon kívül…). Külön elmélet is született az említett, 3 „emberi output” mozaikszavakra, miszerint a környezetvédelem ügye pont arról szól, hogy az emberek „összevissza, gondolkodás nélkül oda piszkítanak mindenhova, ezért nem kéne megriadniuk, ha valaki az orruk alá dörgöli ezt”! Sőt, a „KÖPET” olyannyira tetszett a maroknyi kitartó ötletelőnek, hogy már szlogenek, jelképek, kabala figura is született, ebből ízelítő:

-         „Köpsz a természetre? Köpünk rád!”

-         „Ne szemetelj, inkább köpj!”

-         Kabala állatunk lenne a Bagoly, mely ugyebár a köpet-ek „mestere”, és ugyebár a tudás/tanítás jelképe is így szerintem kiválló ötlet.

-         A Bagoly (melynek persze saját neve is lehet…) már képregény formában is ötletet adott, amiben hasonlóan a honlapon megtalálható képregényhez (!!!) kis tanulságos történetek során tanítana minket Bagoly a környezettudatos viselkedésre, és sok minden másra! (egyébként Bagoly már alakot is öltött egy papír sarkán, jelképesen a szájából, bocsánat, csőréből kirepülő köpet maga a Föld…)

-      "Százezer bagoly nem tévedhet..."

 

A klub nevekre soha nem látott aktivitással várunk további ötleteket és az eddigiek kommentjét, továbbgondolását is kérjük azoktól akik szeretnének részt venni tevékenyen! (akik nem azok mit szeretnének?)

 

Emlékeztető: a klub név nem a legfontosabb dolog a klub életében, ugyanakkor elengedhetetlen, hogy megállapodjunk valamiben EGY HÉT alatt, mivel tavaszi szünet után be szeretnénk nyújtani az öntevékeny kör bejegyeztetést!!!

 

Köszönöm szépen annak aki végig olvasta, és itt ne is álljon meg, írjon, még ha olyan nagy baromságnak is tűnik mint a KÖPET…

(reakciókat a fóru/klub név részbe várjuk, de ha akarod beblogolod:)