Események

Nincsenek események

Látogatók

Ma:25
Tegnap:27
A hónapban:440
Összesen:82939

Jelenleg online

Nincs
Ne vásárolj semmit nap a Waldorf-iskolában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pintér Éva   
2010. november 28. vasárnap, 21:57

2010. november 24-én tartották a Waldorf iskolában a Ne vásárolj semmit napot, ahol Kovács Orsolya meghívására ketten vettünk részt Kiss Mártonnal. Ezen a napon 3 játék levezénylésében segítettünk az Orsinak a szokásos állomásokból álló versenyben.

Az egyik feladatban a gyerekek a Tudatos Vásárlók boltjába látogattak el, ahol a természetes anyagokból, helyi termelők által készített termékeket helyeztek el a kosarukban, majd az Orsi segítségével megbeszélték, miért ezeket választották és miért kerülték el a többi termék "megvásárlását". Emellett a gyerekek megismerkedtek a Tudatos Vásárlók 10 pontjával is.

A következő feladatban a Kukatündér társasjátékkal játszottak a gyerekek, itt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívtam fel a figyelmüket, illetve a hulladékok helyes csoportosítására a különböző anyagok szerint. Ez a játék nagyon hasonlított az általunk is használt szelektív hulladékgyűjtést bemutató játékra, bár mi sokkal inkább az anyagokra helyeztük a hangsúlyt,  mivel nálunk valódi hulladékot használunk, míg az itt játszott társasjátékban a szelektív hulladékgyűjtők színének megismerésére kerül a hangsúly.

A harmadik játék aratta a legnagyobb sikert a gyerekek körében, az Ökomata. Ez egy kézzel készített játék volt, amihez én is kedvet kaptam, de ez egy másik projekt lesz. Ebben a játékban az Ökomata bármilyen természetes anyaggal hozható működésbe. Az Ökomata egy kérdést ad, majd a gyerekek a helyes válasz betűjelével jelölt lyukba dugják a kezüket, helyes válasz esetén az Ökomata kezet fog, rossz válasz esetén a kézre csap.

A nap nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek nagyon ügyesek voltak, sikerült új kapcsolatra szert tenni, számomra élmény volt.