Események

Nincsenek események

Látogatók

Ma:24
Tegnap:27
A hónapban:439
Összesen:82938

Jelenleg online

Nincs
Jankó András
Ökoestek
2011.10.04 07:04:13

Öt alkalomból álló interaktív előadássorozat, kéthetenként, péntek este

Előadó: Jankó András ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. )

Helyszín: Napsugaras Ház - Alsóvárosi Tájház (Szeged, Nyíl u. 43.)

Támogató: Ökopolisz Alapítvány

Program:

 

Október 7. 17:00-19:00 Fenntarthatóság vagy átalakulás? Fausti csapdában vagyunk: reménykednénk, hogy a technológiai fejlődés megajándékoz minket még egy sűrű és nagy mennyiségű energiaforrással, miközben a mai hatalmunkat a „fosszilis energia ördöge” adta a kezünkbe, és ezt is túlnyomó részt a természet kizsákmányolására és kibillentésére sikerült felhasználni. Az olcsó energiaáradat hiányára nem létezhet egyetlen központi megoldás, csakis sok helyi. Erre már léteznek hasznos, eltanulható minták.

Október 21. 17:00-19:00 A pénz csak egy játékszabály, de az emberiség majdnem egésze számára élet-halál játékká vált. Így általában el is felejtjük, hogy ez csak egy játékszabály. Ősi játék, de nagy bolondságot rejt, mert mindent összemos, mindent becserélhetőnek tekint. Pedig ha kivágják az utolsó fát, mindegy lesz, mennyi papírfecnit nyomtatnak belőle. Nem puszta szórakozásból vagy kapzsiságból pusztítjuk közös otthonunk, hanem munkából. Hogyan szövetkeztünk ennyire magunk ellen? A „pénz logikája” szerint a saját érdekünket szolgáljuk, de mi van, ha mégse?

November 18. 17:00-19:00 Részt veszünk a világban, és részt teszünk a világba, minden egyes percünkben. Érezzük-e ezt? Vagy csak mintha elkapott volna minket egy nagy gépezet? „A legtöbb ember élete csendes kétségbeesés, és úgy mennek a sírba, hogy a daluk még bennük maradt” – H. D. Thoreau. A reklámok kórusban sugallják: ha tudod, mikor mit kell megvenned, csupa boldogság lesz az életed. Valamiért mégse varázsol el minket igazán ez a „csodavilág”, de a rikoltó hangzavarban inkább elrejtjük saját dalunk. Ha unod már ezt, szeretettel várunk egy közös „énekpróbára”!

December 2. 17:00-19:00 „A szemet-szemért elv csak vakká teszi az egész világot” – M. K. Gandhi. Sok bölcs ember rájött már arra, hogy egy feszültségekkel és zűrökkel teli társadalomban az egyetlen gyógyító erő csak az lehet, ha képes vagy többet adni, mint amennyit kaptál. Ez személyes kapcsolatokban tényleg működik, és az együttműködő, erőszakmentes kommunikáció tanulható. Társadalmunkat uraló absztrakt intézményekkel szemben sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. Hogyan lehetünk jók, de nem naivok?

December 16. 17:00-19:00 Összefoglaló, élménybeszámolók, álmaink. Mit kaptunk egymástól a beszélgetések során, mit vittünk tovább az életünkbe, mit adtunk tovább? Milyen dalunkat szeretnénk még kibontakoztatni?

A helyszín: "A" betűvel jelölve Szeged, Nyíl u. 43.

 Címkék:

Találatok: 4450 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Figyelem! Figyelem!
2011.10.02 20:38:48

Közlemény!!!!!!

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. levelezőlistán a kezdőbetűtől j kezdőbetűig az e-mail címek technikai okok folytán véletlenül törlődtek! Ezért elnézést kérünk!

A helyzet megoldására, aki nem kap tőlünk e-mailokat a fent megnevezett címről, és szeretne továbbra is információkat kapni, azt kérjük jelezze felénk e-mailban!

Köszönjük!

Újra működik!!!

A http://www.titokklub.org/ már elérhető!

A régi oldal egyenlőre  http://kornyklub.jand.info címen érhető el

Újra működik központi e-mail címünk is a   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. !

 

Felhívás

Zöldülő Tanszék Program 2012


Tisztelt Tanszékvezető Úr/ Tanszékvezető Asszony!

Tisztelt Tanszéki Munkatársak!


A Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért (TITOK Klub[1]),  Zöldülő Tanszék Programot hirdet a 2012. tavaszi félévére a Szegedi Tudományegyetem tanszékei, intézetei számára.

A Zöldülő Tanszék Program: 2011 tavaszán valósítottunk meg először ilyen témájú pilot projektet 8 tanszék bevonásával. A 2012. tavaszi félévben az Egyetem valamennyi karára, intézetére kiterjedő program, kezdeményezés, amely a dolgozók környezettudatos hozzáállását méri fel és fejleszti. Ez a program az ország más egyetemein is sikerrel fut (BME, ELTE), így vettük át és adaptáltuk a helyi viszonyokhoz. A Zöldülő Tanszék Programot a TITOK Klub, illetve egyetemista önkéntesek valósítják meg.


Zöldülő Tanszék Program menete:

1. Jelentkezési szándék jelzése: Szándéknyilatkozat kitöltése és visszaküldése legkésőbb 2012. március 20-ig.

2. A jelentkező tanszék, intézet kijelöl egy személyt a kapcsolattartásra és a program lebonyolítására.

2.1 A tanszék kommunikálja a programban való részvételt a hallgatók felé. Pl. A Zöldülő tanszék Program plakátjának kihelyezésével, illetve annak engedélyezésével.

3. A tanszékek, intézetek egy önértékelő lapot töltenek ki, amelyen súlyozhatják papírfogyasztásukat, közlekedési módjukat, hulladékgyűjtési szokásukat, energiafogyasztásukat, stb. A résztvevők számától függően ez online formában, illetve személyes találkozó keretében fog történni.

A teszt kitöltésére legkésőbb 2012. március 26-ig van lehetőség.

4. A teszt kitöltés után értékeljük a teszteket, valamint felmérjük, hogy miben segíthetünk az adott tanszéken annak érdekében, hogy környezettudatosabb legyen. Pl. zöld hírlevelek küldése, szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságának vizsgálata, hatékonyság javítása, környezettudatos tisztítószerek, írószerek használatának lehetőségekhez mérten való növelése, díjmentes gyűjtőpont kihelyezés. Stb.

5. A tesztek értékelésével, és a tanszéken megvalósuló környezettudatos intézkedések összessége adja azt az értéket, amely alapján rangsoroljuk a jelentkező tanszékeket.

6. A program végén visszajelzést kérünk a megvalósított programról.

7. 2012. május 10. Eredményhirdetés és díjazás.

Amennyiben csatlakozni kíván Zöldülő Tanszék Programhoz, a jelentkezéseket e-mailban várjuk 2012. március 20-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre.

 

Tisztelettel:

A TITOK Klub Csapata


A Zöldülő Tanszék Program a Zöld Lépések (Green Steps) Program része, amely az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.[1] TITOK Klub: A Szegedi Tudományegyetemen bejegyzett öntevékeny csoport, zöld kör. www.titokklub.org

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 Címkék: Fiatalok Lendületben Program | TITOK Klub | Szeged | SZTE | Mobilitás | Zöld Lépések | logópályázat

Találatok: 3611 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Zöld lépéseket indít a Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért!
2011.09.30 12:34:04

 

2011. szeptember 1.-én elindítottuk a Zöld lépések/Green Steps elnevezésű projektünket, amely a különböző környezettudatosságra serkentő programok színes kavalkádja.

Célunk, hogy zöld lépésekkel vigyük közelebb a Szegedi Tudományegyetem polgárait a környezettudatos szemléletváltáshoz, gyakorlati megvalósításához. Fiatalokként feladatunknak érezzük a fenntartható és tudatos magatartási minták terjesztését és átadását. Úgy véljük, hogy a fenntarthatóság és a környezettudatosság záloga az a változás, amely az emberek gondolkodásában, a környezetükhöz való viszonyukban rejlik. A projektünk összhangban áll az Egyetem által követett zöld irányelvekkel (zöld iroda, zöld intézmény), ehhez igazítva ösztönzünk mindenkit aktivitásra, kreativitásra és környezettudatos viselkedésre!

 

Várunk mindenkit a rendezvényeinkre, programjainkra, hogy közösen tegyük meg azokat a bizonyos első Zöld lépéseket!

 

Októberi programjaink:

Piac túra (okt. 1.)

Logó pályázatot hirdetünk a TITOK Klub arculatának megújításához (okt. 14.).

 

Állandó programjaink:

Piac túrák, hogy megismerjük közösen a helyi termelőket és a legjobb árukat!

Zöldülő Tanszék Program a különböző tanszékek zöld magatartásának erősítése!

Online Csere-Jegyzet Adatbázis létrehozása a honlapon, hogy tud milyen jegyzetet, kitől kérhetsz kölcsön!

 

Időszakos programjaink:

Csere-bere börzék októbertől a TIK-ben, hogy a feleslegessé vált tárgyainkkal örömet szerezzünk másoknak!

Tanulmányutakat, üzemlátogatásokat szervezünk a közelbe és távolra egyaránt, hogy lássuk, tapasztaljuk, mi honnan jön és hova megy!

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor kövesd nyomon a programjainkat a honlapunkon: www.titokklub.org és a facebook oldalunkon (TITOK Klub). Ha szívesen bekapcsolódnál, az egyes programok megvalósításába, akkor írj nekünk (és gyere el a heti rendszerességgel tartott gyűléseinkre! (részletek a honlapon, facebookon, levelezőlistán)

 

Fő partnereink:

- SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

- MOSTart Nemzetközi Kulturális Közhasznú Egyesület

 

 

Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg.

 Címkék:

Találatok: 4350 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Kisfilmek Nulla Hulladék jó gyakorlatokról
2011.05.22 16:50:34

 

Ha közösségi kezdeményezésekről, Nulla Hulladék jó gyakorlatokról készült kisfilmeket szeretne látni, akkor látogasson el a Humusz Szövetség Videótárába (http://www.humusz.hu/filmek). Kisfilm készült például javítóműhelyekről, közösségi bicikliszerelő műhelyről, a várpalotai komposzt programról, a nagykamarási biozöldség-termelő programról, cserebere börzékről valamint egy budapesti adományboltról, a BME Zöld Kör által kitalált és megszervezett Zöld Tanszék versenyről, repoharas fesztiválokról, retextilesekről, de a Barát utcai bálról is. A Videótár egyre bővül, nemcsak hazai, hanem külföldi példákkal is. Bármelyik film átvehető és belinkelhető más oldalakra. Sőt, egy átvehető bannerrel (http://www.humusz.hu/atveheto-boxok) az egész Videótár belinkelhető.

 Címkék:

Találatok: 4189 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Gyakran Ismételt Kérdések a hulladékcsökkentésről
2011.05.22 16:41:05

 

Hol juthatok hozzá jó minőségű használt kerékpárhoz? Hol találok környezetbarát termékeket? Hol adhatom le az elromlott elektonikai készülékemet? Mit lehet tenni a használt sütőolajjal? Hol lehet beszerezni újrapapírból készült iskolai füzeteket? Hogyan igényelhet egy társasház szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatást?
Ilyen és hasonló kérdésekre talál választ a Humusz Szövetség Tudástárában, a Gyakran Ismételt Kérdések (http://www.humusz.hu/gyik) menüben. Nulla Hulladék jó gyakorlatokról pedig a nullahulladek.hu oldalon olvashat bővebben.

 Címkék:

Találatok: 4688 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Már több mint 100 Nulla Hulladék jó gyakorlat a neten!
2011.05.06 20:02:31

Ötleteket keres ahhoz, hogy milyen programok szervezésével tudná bevinni a „zöld” gondolatot az iskolába, a helyi közösségbe, a munkahelyére, az otthonába? A nullahulladek.hu éppen azért jött létre, hogy ehhez segítséget nyújtson. Filmek, cikkek, linkek, dokumentumok – mind egy helyen. A tartalom folyamatosan bővül. Segítsen Ön is!

Teljes élet – nulla hulladék. Oldjuk meg maradék nélkül!” Ez a Humusz nullahulladek.hu oldalának fő üzenete.

A Humusz szerint ugyanis a teljes élethez nincs szükség szemétre. Sokkal inkább belső fejlődésre, jól működő közösségekre, kreatív, tartalmas tevékenységekre.
A Humusz szerint ugyanis a teljes élethez nincs szükség szemétre. Sokkal inkább belső fejlődésre, jól működő közösségekre, kreatív, tartalmas tevékenységekre.
A Humusz szerint ugyanis a teljes élethez nincs szükség szemétre. Sokkal inkább belső fejlődésre, jól működő közösségekre, kreatív, tartalmas tevékenységekre.

A nullahulladek.hu oldal az olyan kezdeményezések, jó gyakorlatok gyűjtőhonlapja, amelyek valamilyen módon a fenti célok elérését szolgálják. A fókuszban ugyan a hulladékcsökkentés áll, de - mivel a hulladékprobléma nem oldható meg kizárólag a hulladékra koncentrálva – az összegyűjtött példák sok más témakört is érintenek.

Kisfilm készült például javítóműhelyekről, egy közösségi bicikliszerelő műhelyről, a várpalotai komposzt programról, a nagykamarási biozöldség-termelő programról, cserebere börzékről valamint egy budapesti adományboltról, a BME Zöld Kör által kitalált és megszervezett Zöld Tanszék versenyről, repoharas fesztiválokról, retextilesekről, de a Barát utcai bálról is. A Videótár (http://www.humusz.hu/filmek) egyre bővül, nemcsak hazai, hanem külföldi példákkal is. A kisfilmekhez átvehető videobanner (http://www.humusz.hu/atveheto-boxok) készült, amit bárki beköthet a saját oldalára, ha szeretné, hogy ezeket a filmeket minél többen láthassák. De ha csak egy-egy film tetszik meg, természetesen azt is be lehet linkelni bármilyen oldalra.

A cikkek között például pedagógusok beszámolóit olvashatjuk arról, hogy hogyan szerveztek meg egy-egy zöld programot (pl. zöld disco-t, zöld karácsonyt) az iskolájukban. Megismerhetünk olyan szolgáltatásokat, amelyet hazai vagy külföldi civil szervezetek működtetnek azért, hogy minél több tárgyat újra lehessen használni (pl.cserepiacok/börzék, újrahasználati központok, adományboltok). Az üzleti szektorból is akad jó néhány előremutató kezdeményezés itthonról és külföldről is: repohár fesztiválokon, tej visszaváltható üvegben, kimérős termékek Olaszországban.

A téma iránt érdeklődőknek hasznos lehet az oldal Eseménynaptára is. Ebben a Humusz olyan eseményeket tüntet fel, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a Nulla Hulladék témakörhöz. Az Eseménynaptár felöltését a Nulla Hulladék Hálózat tagjai segítik, ezért az ország minden tájáról kerülhetnek ide hírek. Az oldalon a Hálózat céljairól, működéséről, tagjairól is találni bővebb leírást.
Az oldalt a Humusz folyamatosan frissíti, és szívesen vesz minden tudósítást, információt olyan jó gyakorlatokról, amelyek illeszkednének a honlap tartalmához, de egyelőre még nem szerepelnek rajta. Ha Ön tud ilyen jó példáról, kérjük írja meg a megelozes(kukac)humusz.hu címre.

Köszönjük!

HumuszCímkék: HUMUSZ | Teljes élet - Nulla hulladék

Találatok: 4624 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Szeged Legkörnyezettudatosabb Középiskolája Verseny 2010
2011.01.30 21:12:44

Szeged Legkörnyezettudatosabb Középiskolája Verseny 2010. december 10. 13-17 h

"Az „ÖQ Klub – Ne csak egy napra legyél környezettudatos” című program célja a szegedi fiatalok fenntartható életmódjának és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintáinak pozitív irányú befolyásolása, fenntarthatóságra épülő fogyasztói értékrendjük kiépítéséhez szükséges kompetenciák fejlesztése, kialakítása valamint pozitív viselkedésváltozás a környezettudatos, bölcs, „ökointelligens” kompetenciákkal rendelkező ifjúsági sport és szabadidős tevékenységek általi nemformális nevelése."

A rendezvényhez hozzájárulhatot a TITOK Klub is, a szervezők (SZTE-JGYPK HÖK-ÖQ Klub) meghívásának köszönhetően.
Klubunk két versenyfeladattal (szelektív hulladékválogatás, környezettudatos activity) jáult a versenyhez, valamint állandó standunk volt, ahol pluszpontokat szerezhettek a versenyző csapatok tesztkitöltéssel, továbbá információkkal szolgáltunk környezetvédelem, hulladék-megelőzés, nulla hulladékkal kapcsolatosan.
Mindemellett résztvettünk a versenyző csapatok zsűrizésében és hozzájárultunk néhány hasznos ajándékkal a dijakhoz. Majd résztvettünk az értékelésen , amelyet a díjátadás zárt. A program sporttal folytatódott a következő napon.

Véleményem szerint, mind a versenyző csapatok, mind a szervezők számára hasznos volt a program, amelyen mindenki tanulhatott valami pluszt.
Továbbá ezúton köszönjük az SZTE JGPK HÖK-ÖQ Klub megívását, illetve a TITOK Klub azon tagjainak segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a programon való részvételhez, kivitelezéshez, helytálláshoz.

További információk, képek a versenyről: http://oqklub.eu/index.php/aktualisCímkék: verseny | környezettudatos középiskola | Szeged | SZTE JGYPK HÖK | SZTE | ÖQ Klub | TITOK Klub

Találatok: 4780 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
A TIK TITOK Napról
2010.11.28 21:56:18

Valamivel több, mint két hetes egyezetés, szervezés eredménye képen 2010. november 24-én megtarthattuk a TIK TITOK Napot. Az érdeklődő egyetemi polgárok 9-től 18 óráig találkozhattak velünk, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Nem véletlenül választottuk, ezt az időpontot hiszen, ezen a héten 2010. november 20- tól 26- ig. tartották az Európai Hulladék-megelőzési Hetet, továbbá a Nulla Hulladék Hálózat, Nulla Hulladék Hét programsorozatát is. A hálózat friss tagjaiként, mi is bekapcsolódtunk az országos programok sorába. Egyetemi öntevékeny zöld körként, a hulladék-megelőzésre való felhívás, illetve ennek elemeinek megismertetése volt a cél. Mindemellett az érdeklődők megismerhették Klubunk tevékenységét, továbbá csatlakozhattak hozzánk, illetve feliratkozhattak a levelezőlistánkra.

A programunk volt

Nulla Hulladék, Hulladék-megelőzés információk, környezetvédelem
Tesztek (klíma, hulladék, komposzt, közlekedés)
Ökológiai lábnyom számítás
Zöld Tanszék mintaprojekt bemutatása
TITOK Klub információk, projektek, rendezvények, elérhetőségek, stb.

A legtöbben tesztet töltöttek, ökológiai lábnyomszámítási kérdőívet töltöttek. Mindamellett, hogy a helytelen válaszokat közösen megbeszéltük, kijavítottuk, illetve értékeltük. A tesztet ajándékba adtuk, amelyiknek volt üres oldala, arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a másik oldalán még van hely, mondjuk jegyzetelni:)
Mindenki kapott ajándékot, aki töltött valamit. (Például: almát, irattartót, WWF-es re tollat, ismeretterjesztő kiadványokat, könyvjelzőt, stb.) adtunk ajándékba.

Úgy vélem sikeres volt rendezvényünk, és remélhetőleg néhány új taggal frissül aktív csapatunk, hiszen több tucat komolyabb érdeklődőnk volt. A tavaszi félévben pedig bőven lesz feladatunk. :)

Továbbá köszönöm mindenkinek, aki részt vett benne, még akkor is, ha csak a legkisebbet tette hozzá. :)

Szuperek vagytok!

Hajrá TITOK Klub:)

Életképek: és benne voltunk a tv-ben :)

Ezúton közhírré tétetik, hogy a TIK TITOK Napról készült egy riport a Szeged Tv. jóvoltából. A riport a 2010. november 24-i híradóban került bemutatásra este 19 órakor. Továbbá megtekinthető online és letölthető a Szeged Tv. honlapjáról.

http://titokmedia.blogspot.com/Címkék: Nulla hulladék | TITOK | TIK

Találatok: 5002 | Bővebben...


 
Pintér Éva
Ne vásárolj semmit nap a Waldorf-iskolában
2010.11.28 19:57:25

2010. november 24-én tartották a Waldorf iskolában a Ne vásárolj semmit napot, ahol Kovács Orsolya meghívására ketten vettünk részt Kiss Mártonnal. Ezen a napon 3 játék levezénylésében segítettünk az Orsinak a szokásos állomásokból álló versenyben.

Az egyik feladatban a gyerekek a Tudatos Vásárlók boltjába látogattak el, ahol a természetes anyagokból, helyi termelők által készített termékeket helyeztek el a kosarukban, majd az Orsi segítségével megbeszélték, miért ezeket választották és miért kerülték el a többi termék "megvásárlását". Emellett a gyerekek megismerkedtek a Tudatos Vásárlók 10 pontjával is.

A következő feladatban a Kukatündér társasjátékkal játszottak a gyerekek, itt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívtam fel a figyelmüket, illetve a hulladékok helyes csoportosítására a különböző anyagok szerint. Ez a játék nagyon hasonlított az általunk is használt szelektív hulladékgyűjtést bemutató játékra, bár mi sokkal inkább az anyagokra helyeztük a hangsúlyt,  mivel nálunk valódi hulladékot használunk, míg az itt játszott társasjátékban a szelektív hulladékgyűjtők színének megismerésére kerül a hangsúly.

A harmadik játék aratta a legnagyobb sikert a gyerekek körében, az Ökomata. Ez egy kézzel készített játék volt, amihez én is kedvet kaptam, de ez egy másik projekt lesz. Ebben a játékban az Ökomata bármilyen természetes anyaggal hozható működésbe. Az Ökomata egy kérdést ad, majd a gyerekek a helyes válasz betűjelével jelölt lyukba dugják a kezüket, helyes válasz esetén az Ökomata kezet fog, rossz válasz esetén a kézre csap.

A nap nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek nagyon ügyesek voltak, sikerült új kapcsolatra szert tenni, számomra élmény volt.Címkék: ne vásárolj semmit nap | 2010 | waldorf

Találatok: 4809 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
TITOK Klubos hétköznapok
2010.11.21 19:45:27

Most erről szeretnék kicsit írni, hogy legyen erről is képetek...

Minden csütörtök este összegyűlünk, és ha éppen nem a szervezés köti le időnket akkor a tervezés és az észrevételek aktuális dolok átbeszélése, felmerült problémák, feladatok megoldása fél órában, na jó kicsit néha többet is igényel... :) Ezután két lehetőség van. Az egyik az, hogy előadást tartunk. Ez azt jelenti, hogy egyik tagunk előre jelzett időpontban és témáról beszél és mutatja be, vagy éppen egy felmérésünk eredményét elemezzük. Ilyen volt pl. A komposztálásról, egészséges táplálkozásról. Felmérés volt pl. a tavasszal elvégzett vadlerakó felmérés eredményeinek megbeszélése.
A másik lehetőség, hogy valamilyen környezetvédelemmel kapcsolatos, filmet nézünk meg és beszéljük meg, vonjuk le a konzekvenciát. Mindezalatt répát, vagy almát, illetve valamilyen egészségesebb rágcsálnivalót is biztosítunk.
A gyűlés vége után pedig egyéni belátás szerint lehet valami barátságos helyre beülni, beszélgetni, barátkozni, lazítani, vagy éppen valamit megnézni. :)
Aktív tagok létszámának tükrében jelenleg átlagosan egy tucatnyi ember fordít időt és energiát, a Klub működtetésére. A szervezés és kivitelezést pedig az ebből kovácsolódott tagok végzik. Ez azt jelenti, hogy szabadidőnket fordítjuk a nemes célok megvalósítására, a gyűléseken túl is. Reményeink szerint mindkét kör bővülni fog és így eredményesebbek lehetünk :)

Életképek egy gyűlésről: 2010. október 21. Nyőgér István: Egészséges táplálkozásCímkék: TITOK Klub SZTE

Találatok: 2069 | Bővebben...


 
1. oldal / 4
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »
Blog about joomla | IDOBlog - blog for joomla 1.5