Események

Nincsenek események

Látogatók

Ma:53
Tegnap:51
A hónapban:785
Összesen:84335

Jelenleg online

Nincs

Címke: TITOK Klub

Vörös Sándor
Figyelem! Figyelem!
2011.10.02 20:38:48

Közlemény!!!!!!

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. levelezőlistán a kezdőbetűtől j kezdőbetűig az e-mail címek technikai okok folytán véletlenül törlődtek! Ezért elnézést kérünk!

A helyzet megoldására, aki nem kap tőlünk e-mailokat a fent megnevezett címről, és szeretne továbbra is információkat kapni, azt kérjük jelezze felénk e-mailban!

Köszönjük!

Újra működik!!!

A http://www.titokklub.org/ már elérhető!

A régi oldal egyenlőre  http://kornyklub.jand.info címen érhető el

Újra működik központi e-mail címünk is a   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. !

 

Felhívás

Zöldülő Tanszék Program 2012


Tisztelt Tanszékvezető Úr/ Tanszékvezető Asszony!

Tisztelt Tanszéki Munkatársak!


A Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért (TITOK Klub[1]),  Zöldülő Tanszék Programot hirdet a 2012. tavaszi félévére a Szegedi Tudományegyetem tanszékei, intézetei számára.

A Zöldülő Tanszék Program: 2011 tavaszán valósítottunk meg először ilyen témájú pilot projektet 8 tanszék bevonásával. A 2012. tavaszi félévben az Egyetem valamennyi karára, intézetére kiterjedő program, kezdeményezés, amely a dolgozók környezettudatos hozzáállását méri fel és fejleszti. Ez a program az ország más egyetemein is sikerrel fut (BME, ELTE), így vettük át és adaptáltuk a helyi viszonyokhoz. A Zöldülő Tanszék Programot a TITOK Klub, illetve egyetemista önkéntesek valósítják meg.


Zöldülő Tanszék Program menete:

1. Jelentkezési szándék jelzése: Szándéknyilatkozat kitöltése és visszaküldése legkésőbb 2012. március 20-ig.

2. A jelentkező tanszék, intézet kijelöl egy személyt a kapcsolattartásra és a program lebonyolítására.

2.1 A tanszék kommunikálja a programban való részvételt a hallgatók felé. Pl. A Zöldülő tanszék Program plakátjának kihelyezésével, illetve annak engedélyezésével.

3. A tanszékek, intézetek egy önértékelő lapot töltenek ki, amelyen súlyozhatják papírfogyasztásukat, közlekedési módjukat, hulladékgyűjtési szokásukat, energiafogyasztásukat, stb. A résztvevők számától függően ez online formában, illetve személyes találkozó keretében fog történni.

A teszt kitöltésére legkésőbb 2012. március 26-ig van lehetőség.

4. A teszt kitöltés után értékeljük a teszteket, valamint felmérjük, hogy miben segíthetünk az adott tanszéken annak érdekében, hogy környezettudatosabb legyen. Pl. zöld hírlevelek küldése, szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságának vizsgálata, hatékonyság javítása, környezettudatos tisztítószerek, írószerek használatának lehetőségekhez mérten való növelése, díjmentes gyűjtőpont kihelyezés. Stb.

5. A tesztek értékelésével, és a tanszéken megvalósuló környezettudatos intézkedések összessége adja azt az értéket, amely alapján rangsoroljuk a jelentkező tanszékeket.

6. A program végén visszajelzést kérünk a megvalósított programról.

7. 2012. május 10. Eredményhirdetés és díjazás.

Amennyiben csatlakozni kíván Zöldülő Tanszék Programhoz, a jelentkezéseket e-mailban várjuk 2012. március 20-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre.

 

Tisztelettel:

A TITOK Klub Csapata


A Zöldülő Tanszék Program a Zöld Lépések (Green Steps) Program része, amely az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.[1] TITOK Klub: A Szegedi Tudományegyetemen bejegyzett öntevékeny csoport, zöld kör. www.titokklub.org

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 Címkék: Fiatalok Lendületben Program | TITOK Klub | Szeged | SZTE | Mobilitás | Zöld Lépések | logópályázat

Találatok: 3651 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Szeged Legkörnyezettudatosabb Középiskolája Verseny 2010
2011.01.30 21:12:44

Szeged Legkörnyezettudatosabb Középiskolája Verseny 2010. december 10. 13-17 h

"Az „ÖQ Klub – Ne csak egy napra legyél környezettudatos” című program célja a szegedi fiatalok fenntartható életmódjának és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintáinak pozitív irányú befolyásolása, fenntarthatóságra épülő fogyasztói értékrendjük kiépítéséhez szükséges kompetenciák fejlesztése, kialakítása valamint pozitív viselkedésváltozás a környezettudatos, bölcs, „ökointelligens” kompetenciákkal rendelkező ifjúsági sport és szabadidős tevékenységek általi nemformális nevelése."

A rendezvényhez hozzájárulhatot a TITOK Klub is, a szervezők (SZTE-JGYPK HÖK-ÖQ Klub) meghívásának köszönhetően.
Klubunk két versenyfeladattal (szelektív hulladékválogatás, környezettudatos activity) jáult a versenyhez, valamint állandó standunk volt, ahol pluszpontokat szerezhettek a versenyző csapatok tesztkitöltéssel, továbbá információkkal szolgáltunk környezetvédelem, hulladék-megelőzés, nulla hulladékkal kapcsolatosan.
Mindemellett résztvettünk a versenyző csapatok zsűrizésében és hozzájárultunk néhány hasznos ajándékkal a dijakhoz. Majd résztvettünk az értékelésen , amelyet a díjátadás zárt. A program sporttal folytatódott a következő napon.

Véleményem szerint, mind a versenyző csapatok, mind a szervezők számára hasznos volt a program, amelyen mindenki tanulhatott valami pluszt.
Továbbá ezúton köszönjük az SZTE JGPK HÖK-ÖQ Klub megívását, illetve a TITOK Klub azon tagjainak segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a programon való részvételhez, kivitelezéshez, helytálláshoz.

További információk, képek a versenyről: http://oqklub.eu/index.php/aktualisCímkék: verseny | környezettudatos középiskola | Szeged | SZTE JGYPK HÖK | SZTE | ÖQ Klub | TITOK Klub

Találatok: 4816 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Tikopia hálózatfrissítő hétvégéről 2010.szept.17-19.
2010.10.02 14:41:06

A TITOK Klubot négyen képviseltük a rendezvényen. Személy szerint Bajusz Tamás, Nyőgér István, Szániel Ádám, Vörös Sándor.

Ádám barátommal a 9:45-ös vonattal indultunk Budapestre. Körülbelül dél magasságában meg is érkeztünk a Nyugati pályaudvarra.

Az esős idő ellenére egy két kitérő után a Moszkva térre mentünk, majd innen busszal a Csillebércre. Meg kell jegyezni ez azért nem volt annyira egyszerű, de körülbelül 15 órára meg is érkeztünk a szállóra.

Itt barátságos fogadtatás várt bennünket, ennek örömére 16 órakor össze is ültünk a szálló földszintjén, bemutatkoztunk ki-ki pedig a másikat mutatta be, közben még érkeztek kollégák (Tamás, Isti).

A bemutatkozás után három csapatra oszlottunk és megváltottuk a világot, ezt közös vacsora követte, melyen nagyon sokat beszélgettünk egymással.

A vacsorát követően olyan csapatépítő játékokban vettünk részt, amelyek hozzásegítettek bennünket ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást, ezáltal megalapozva a hálózat jövőjét és közös munkánkat. Ez éjfélig tartott. Majd akik nem tudtak vagy akartak aludni, felfedezésre indultunk, a szálló környezetében az esőben, majd ez átváltott énektanulásba Isti barátunknak köszönhetően. Így kellőképpen felkészülve valamennyi alvással a reggeli ébresztőre.

Másnap reggel 8:30-kor kezdetét vette az énekes ébresztő, aminek örömét a még gyűrt tekintetek jelezték. A reggeli is jó hangulatban és kötetlen beszélgetéssel zajlott.

Körülbelül 10 órakor kezdetét vette a tréning, Domschitz Mátyás trénerrel.

Az első feladat az volt, hogy párokba rendeződve, irányított beszélgetést folytattunk 40 percig 5 perces váltásokkal, életünk inspiráló pillanatairól. Itt megtanulhattuk a közlés és hallgatás művészetét.

A második feladat az volt, hogy a résztvevő szervezeteknek be kellett mutatni magukat 8-10 mondatba beleépítve erősségeiket, illetve ami jellemző rájuk.

Majd ebéd után ötletbörze szerűen igyekeztük visszaadni, kitől mire emlékszünk.

A gyakorlat után kezdetét vette a résztvevő szervezetek bemutatkozása, közöttük a TITOK Klubé is. Ez a program a délutánt ki is töltötte.

 

Résztvevő szervezetek:

 

GATE Zöld Klub, Bercsényi Zöld Kör-BME, Ybl Diákközösség, BME Egyetemi Zöld Kör, BOCS Alapítvány, EEKSz – VHE, ELTE KKlub, TITOK Klub.

 

A vacsoráig még egy előadást halhattunk trénerünktől a hálózatépítésről.

A vacsora szintén jó hangulatban telt.

A szabadidő központban egy 24 órás bicikliversenyt is tartottak, amit az eső miatt nem tudtak befejezni, illetve átváltott bickli sárba tolásba majd abbamaradt.

Az este szintén fantasztikusan telt, megnéztük, melyik csapat, hogy képzelte el a világ megváltását, illetve rövid filmet nézhettünk az építészek jóvoltából. A eset pikantériája az volt, hogy a projektorros vetítésre a női mosdóban került sor.

Az est fennmaradó részében közösségi játékokat játszottunk.

A rövid éjszaka után, hamar virradt. 8:30-kor volt a reggeli. Majd a délelőttöt tréning töltötte ki. Itt meghallgattuk trénerünk előadásának megmaradt részét, majd ezt követően a résztvevő szervezetek egymással egyeztettek, hogy miben tudnánk összefogni, illetve a hálózat jövőjéről, nagy közös jövőről ötletéltünk. Mindezt értékelés zárta, végszó és az utolsó közös ebéd. Összepakolás és búcsúzás, fájó szívvel,  szép élményekkel, és már 16 órakor robogtunk is vonattal hazafelé…KÉPEK: picasaweb.google.hu/safian.fanni/2010091719IIITikopiaKonferenciaCímkék: TITOK Klub | Tikopia

Találatok: 2133 | Bővebben...


 

Blog about joomla | IDOBlog - blog for joomla 1.5