Események

Nincsenek események

Látogatók

Ma:25
Tegnap:27
A hónapban:440
Összesen:82939

Jelenleg online

Nincs

Címke: TITOK

Vörös Sándor
A TIK TITOK Napról
2010.11.28 21:56:18

Valamivel több, mint két hetes egyezetés, szervezés eredménye képen 2010. november 24-én megtarthattuk a TIK TITOK Napot. Az érdeklődő egyetemi polgárok 9-től 18 óráig találkozhattak velünk, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Nem véletlenül választottuk, ezt az időpontot hiszen, ezen a héten 2010. november 20- tól 26- ig. tartották az Európai Hulladék-megelőzési Hetet, továbbá a Nulla Hulladék Hálózat, Nulla Hulladék Hét programsorozatát is. A hálózat friss tagjaiként, mi is bekapcsolódtunk az országos programok sorába. Egyetemi öntevékeny zöld körként, a hulladék-megelőzésre való felhívás, illetve ennek elemeinek megismertetése volt a cél. Mindemellett az érdeklődők megismerhették Klubunk tevékenységét, továbbá csatlakozhattak hozzánk, illetve feliratkozhattak a levelezőlistánkra.

A programunk volt

Nulla Hulladék, Hulladék-megelőzés információk, környezetvédelem
Tesztek (klíma, hulladék, komposzt, közlekedés)
Ökológiai lábnyom számítás
Zöld Tanszék mintaprojekt bemutatása
TITOK Klub információk, projektek, rendezvények, elérhetőségek, stb.

A legtöbben tesztet töltöttek, ökológiai lábnyomszámítási kérdőívet töltöttek. Mindamellett, hogy a helytelen válaszokat közösen megbeszéltük, kijavítottuk, illetve értékeltük. A tesztet ajándékba adtuk, amelyiknek volt üres oldala, arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a másik oldalán még van hely, mondjuk jegyzetelni:)
Mindenki kapott ajándékot, aki töltött valamit. (Például: almát, irattartót, WWF-es re tollat, ismeretterjesztő kiadványokat, könyvjelzőt, stb.) adtunk ajándékba.

Úgy vélem sikeres volt rendezvényünk, és remélhetőleg néhány új taggal frissül aktív csapatunk, hiszen több tucat komolyabb érdeklődőnk volt. A tavaszi félévben pedig bőven lesz feladatunk. :)

Továbbá köszönöm mindenkinek, aki részt vett benne, még akkor is, ha csak a legkisebbet tette hozzá. :)

Szuperek vagytok!

Hajrá TITOK Klub:)

Életképek: és benne voltunk a tv-ben :)

Ezúton közhírré tétetik, hogy a TIK TITOK Napról készült egy riport a Szeged Tv. jóvoltából. A riport a 2010. november 24-i híradóban került bemutatásra este 19 órakor. Továbbá megtekinthető online és letölthető a Szeged Tv. honlapjáról.

http://titokmedia.blogspot.com/Címkék: Nulla hulladék | TITOK | TIK

Találatok: 5002 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Születés Ünnep Szeged TITOK Klub előadása
2010.10.20 22:40:22

2010.10.15  SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye

1. terem
15.50-16.30 • Környezetvédelem a gyermekgondozásban,-nevelésben. Gyakorlati példák, tanácsok gyermekeink jövőjéért Pintér Éva Beszélgetés TITOK klub

Az előadást időben a megadott helyen elkezdhettük. Körülbelül 10-en vettek részt az előadáson, melyet Pintér Éva tartott meg. Nagyon sok fontos dologről esett szó, a táplálkozástól, a mindennapi okosságokig. Az előadás fantasztikusan sikerült, öröm volt látni az érdeklődő arcokat, majd a maradék 5-10 percben a felmerülő, kérdéseket is megbeszéltük. A helyszínen szórólapokat helyeztünk el, illetve egy új kapcsolattal gazdagodtunk. :)

Az előadásért köszönet: Pintér Évának

A lehetőségért, köszönet a Magyarországi Dúlák Egyesülete szegedi csoportjának

http://programajanlo.babafalva.hu/szuletes-unnep-szeged/

http://www.egyensuly-csaladicentrum.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=18&Itemid=27Címkék: Születés ünnepe | TITOK | környezetvédelem

Találatok: 2819 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Öko-Nap Bonifert Domonkos Általános Iskolával
2010.10.20 21:58:41

2010. október 7-én részt vettünk a szegedi Makkosházi Általános Iskola Öko-Napján. A diákok különböző versenyeken vettek részt, melynek a TITOK Klub is részese volt, annál inkább az a három ember, aki a három állomást vezette, amit vállaltunk. Személy szerint köszönet Pintér Évának, Szániel Ádámnak, Vörös Sándornak.

A megérkezésünk kicsit döcögős volt, de aztán gyorsan minden és mindenki a helyére került.

Három állomás: Madarak felismerése hangokról, képekről, Hulladékszelektálás, Környezeti activity. A kisebbeknek állatokat kellett eljátszani, míg a nagyobbaknak egyszerűbb környezettel kapcsolatos dolgokat.

 

A délelőtt során mindannyian kitettünk magunkért és úgy vélem a kicsi és nagyobb diákok egyaránt jól érezték magukat és nagyon ügyesek is voltak. :) A hibátlanul elvégzett feladatokért max. 10 pont volt adható, de előfordult hogy többet is adtunk, ha indokolt volt, viszont vontunk is, ha úgy alakult.

A rendezvény délig tartott, mely kellemes beszélgetéssel, értékeléssel zárult a szervezők körében :)

 

http://www.makkoshazi-altisk.sulinet.hu/iskola/index.php/fooldal/1-iskolai-elet-rendezvenyek/66-oekonap-2010-oktober-7

 

Életképek:

 

 

Környezettudatos activity Évával

 

Madárhangok és képek felismerése Ádámmal 1

 

 

Madárhangok és képek felismerése Ádámmal 2

 Címkék: Ökonap | TITOK | Klub

Találatok: 2131 | Bővebben...


 
Vörös Sándor
Kihelyezett fim klub a Kutatók éjszakáján
2010.10.20 21:54:21

2010. szeptember 24. Milleniumi Kávéház

 

 

Sajnos nem a legnagyobb sikerek, közé tartozik, mivel idő szűkében nem tudtunk nagyon hirdetni, ami a létszámon igen csak meglátszódott L

Illetve, hogy a kávézó másik része felújítás alatt áll, így nem nagyon sok embert járt arra felé.

Viszont levetítettük a Közösség ereje című filmet. Ha valaki nem ismerné  Kubáról szól, illetve arról, hogyan lábaltak ki a válságból. Nagyon tanulságos ajánlom mindenkinek.

Így a film klubot megrövidítettük, de úgy gondoljuk, amennyiben működne hetente egy film klubot, tartanánk itt!

 Címkék: film klub | TITOK

Találatok: 1832 | Bővebben...


 

Blog about joomla | IDOBlog - blog for joomla 1.5